Liever een dagje geen suikers? Dit zijn goede suikervervangers!

Suikers doen helemaal niets goeds voor het lichaam. Ze leveren geen vitamine of bouwstoffen, maar leveren alleen een korte energiepiek en worden vervolgens door je lichaam opgenomen en omgezet in vet. Suiker geeft wel een lekkere smaak aan veel producten, ook ik gebruik suiker voor het maken van mijn truffels en andere baksels. Maar ik gebruik ook suikervervangers, zoals bijvoorbeeld dadels, voor een gezonder resultaat. De suikervrije truffels worden bijvoorbeeld gemaakt met dadels, waardoor ze toch een zoete smaak krijgen, maar wel gezonder zijn dan de andere chocoladetruffels.

Het verschil tussen geraffineerde en natuurlijke suikers
Wat is nu echt het verschil tussen geraffineerde en natuurlijke suikers? Allebei de suikers bestaan uit glucose en fructose. Toch er is wel degelijk een verschil tussen deze twee suikers.

Natuurlijke suikers zitten voornamelijk in fruit en groente. In deze suikers zitten ook belangrijke voedingstoffen die je nodig hebt voor je gezondheid. Daarom is het advies om 200 gram natuurlijke suikers per dag te eten. De vezels en vitamine C die erin zitten zijn bijvoorbeeld goed voor je spijsvertering en je hebt hierdoor een lager risico op hart- en vaatziekten. Daarom is het belangrijk iedere dag minimaal 2 stukken fruit te eten. Of mijn suikervrije chocoladetruffels natuurlijk!

Geraffineerde suiker is heel verslavend. Deze suiker is zo bewerkt door de fabrikant dat er geen voedingsstoffen meer in zitten. Lege calorieën worden die genoemd. Je lichaam ziet het als een beloning en wil er daarom steeds meer van. Het is moeilijk om helemaal geen geraffineerde suikers te eten. In alles wat bewerkt is, zoals snoep en frisdrank, maar ook in vleeswaren en gehakt van de supermarkt zitten geraffineerde suikers. Kies daarom vooral voor onbewerkte producten.

Maar je lichaam heeft ook suikers nodig voor verbranding en het leveren van energie. Eet daarom suiker met mate, waardoor je ook meer kan genieten van deze echte geluksmomentjes.

© 2015 - 2024 Zoet Geluk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel